Artist, sångare, låtskrivare, multi-instrumentalist, kompositör och producent med stor erfarenhet inom många genrer.

  Patrick

 

 

OM

         OM

Med basen i Göteborg har jag i drygt 20 år skrivit och producerat musik  för scen, radio, film och dataspel. Förutom att jag turnerat världen runt – sjungit och spelat allt från rock, soul och pop till folk, jazz och visa – så har jag också skrivit musikal, bla för Malmö Opera (Dead or Alive, 2022). Bland andra nöjda kunder kan nämnas Paradox Interactive, Göteborgs Symfoniker (GSO), Sveriges Radio och Göteborgs Stadsteater.

Jag har också spelat in flera soloalbum, varav det senaste var  folk-poprojektet Sawdust & Rust (2018).  Skulle du få en faktura från mig kommer den från Moonscape Musik & Mångfald, den enskilda firma jag startade 2001. Jag är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg och sedan 2009 anställd i Musikalliansen. 

 

 

TJÄNSTER

    TJÄNSTER

LÅTSKRIVARE

PRODUCENT

Jag jobbar både som textförfattare och kompositör, och har skrivit ihop med många låtskrivare både i Sverige och internationellt. Jag är lika bekväm med att toplajna till ett färdigt track som att skapa något nytt från scratch. Har du en halvfärdig låtidé så är jag bra på att hitta essensen och jobba ut ett frö till en färdig låt du kan vara stolt över. Jag är en erfaren arrangör och producent och har också ett stort nätverk av begåvade musiker som kan bidra med sina talanger. Jag arbetar både i Logic och Pro Tools, men jobbar du i någon annan DAW finns det alltid sätt att få över ett påbörjat projekt till mina plattformar.

ARTIST

Som livesångare och instrumentalist jobbar jag för närvarande mest med singer/songwritertrion My Quiet Companion och med Ocean’s Five, en kvintett som utforskar the Great American Songbook. Min senaste solorelease var folkpopprojektet Sawdust & Rust. Med mitt stora musikernätverk och genrebredd kan jag sätta ihop ett livemusikprogram till din fest, ditt bröllop osv, och skräddarsy det enligt dina önskemål. Och behöver du leadsång eller körer till ditt inspelninngsprojekt löser jag det också .

LYSSNA

Skrolla ner så hittar du en samling spellistor med ett urval av musik jag varit inblandad i.

TITTA

Ett urval musikvideor: Först en dansfilm skapad tillsammans med koreografen/dansaren Minna Elif Wendin och filmaren Johan Kuurne, följt av en showreel med musik skapad för media och slutligen två videor från olika solosläpp.

KONTAKT

Mejla eller ring om du vill veta mer:                   

patrick (at) patrickrydman.com                                                                     +46 (0)733 56 18 13

 

LYSSNA

LYSSNA

Här nedan finns ett gäng spellistor med musik jag har skrivit (förutom en och annan cover). Är det en manlig soloröst är det oftast jag som sjunger, ibland ihop med andra. Du kommer hitta en bred blandning av låtar, från folk/world till filmmusik-klingande orkestrala stycken till pop, rock, jazz, singer/songwriter, meditativa pianolåtar, körmusik… Jag har också inkluderat en spellista med låtar jag producerat (och ibland varit med och skrivit) för andra artister, och slutligen en spellista med ett urval av låtar skrivna med andra där jag är vare sig producent eller artist. Zappa fritt mellan spåren, utforska med ett öppet sinne, och tack för att du lyssnar… Jag hoppas du hittar något som passar just dina öron!